144. Milla Nordström om kvinnomisshandel

Poddbild

Här kommer avsnitt 144, där halländskan Camilla Nordström berättar om hur hon tog sig ur ett destruktivt förhållande med daglig fysisk och psykisk misshandel och nu arbetar med att hjälpa andra kvinnor som är drabbade av våld i nära relationer.

I podden ger Milla råd till både utsatta och anhöriga i den svåra situationen. Vad kan man göra? Hur blev Milla bemött av polisen och övriga civilsamhället? Vilken reaktion hoppades hon på när hon anmälde sin sambo? Hur skyddar man barnen bäst?

Vi bjuder även på våra egna åsikter och erfarenheter, beskriver den sjuka veckan som har gått och går vidare med lagtexten i Föräldrabalkens fjärde kapitel fyra, som handlar om adoption.

Inför nästa vecka får ni gärna tipsa oss om diskussionsämnen att ta upp. Hör av er till oss via våra sociala medier, Instagram och Facebook – där även Bonusfamiljernas diskussionsgrupp finns. Eller mejla till oss på: bonuspappan.plusmamman@gmail.com

Bonuspappan & Plusmamman sänds i samarbete med Hallands Nyheter – dagstidningen i Varberg och Falkenberg – och är en podd om livet i en bonusfamilj, med tyngdpunkt på föräldraskap och relationer.

Podden skapades av Maria och Martin Erlandsson i Varberg sommaren 2017. Musiken är skriven av Karin och Marcus Bodin och framförd av CC Campers (delar av låtarna ”Rent a tent” och ”Texans are forever” från 2001).

 

 

 

144

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s